Пропоную в даній темі виставити комплекти та инструментальні композиції, відео матеріали (обрядової театралізації) які стосуються цього свята ось виставляю свої надбання стосовно даної теми
Щиро дякую авторам цих прекрасних комплектів!!!!!!
minus-star: Форум создан в помощь музыкантам, вокалистам и просто любителям музыки... |
Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.
Вы здесь » minus-star: Форум создан в помощь музыкантам, вокалистам и просто любителям музыки... » Минусовки к праздникам » Свято "Івана Купала"
Пропоную в даній темі виставити комплекти та инструментальні композиції, відео матеріали (обрядової театралізації) які стосуються цього свята ось виставляю свої надбання стосовно даної теми
Щиро дякую авторам цих прекрасних комплектів!!!!!!
Пропоную в дарунок всім форумчанам ще одну тематичну пісню написану моїми друзями сл. В. Халявко, муз. Р. Галагана, виконує моя донька, користуйтесь на здоров"я!!!
Купальська +
Купальська - бек 256Кб/с
Отредактировано Саня Ваня (2009-06-16 18:49:16)
Пропоную для проведення Івана Купала театралізовану композицію
Може комусь прогодиться в проведенні свята.
Такого мінуса на форумі не бачив. Дуже хотілося знати хто виконує цей твір. Та й мінус якби якісніший.
Звісно і плюс хотілося почути.
Ой на Івана тай на Купала
Ой на Івана, та й на Купала
там дівчинонька квіти збирала.
Квіти збирала, в пучечки клала.
До річки несла, в воду пускала,
Ой світи, сонце, світи, та не грій,
щоб мій віночок та й не згорів.
Щоб мій віночок живим зостався, *
щоб миленькому в руки дістався.
там дівчинонька квіти збирала
А… Мм……
Ой на Івана тай на Купала -.mp3]Ой на Івана та й на купала
Отредактировано АнатольКА (2011-01-26 13:45:56)
АнатольКА
купальська
Українська народна пісня
Виконують:
Вогневир
Тріо бандуристок Українського Радіо
1. Ой на Івана, та й на Купала
там дівчинонька в полі гуляла.
2. В полі гуляла, квіти збирала.
Квіти збирала, в пучечки клала.
3. В пучечки клала, віночки плела.
Віночки плела, у воду пускала,
4. а до сонечка та й промовляла,
а до сонечка так промовляла:
5. – Ой світи, сонце, світи, та не грій,
щоб мій віночок та й не згорів.
6. Щоб мій віночок живим зостався, *
щоб милому до рук дістався.
*
Інший варіант тексту:
6. Щоб мій віночок живий зостався,
щоб миленькому в руки достався.
Акапельно: http://www.youtube.com/watch?v=J4dJzn0evzQ
Дякую всім за чудовий матеріал.Бажаю творчих успіхів!!!
Отредактировано Дорж (2011-05-23 00:38:38)
Кругом Мариноньки ходили дiвоньки
Стороною дощик iде
Стороною, тай на мою роженьку червону (2 р.)
Ой, на морi хвиля, при долинi роса
Стороною дощик iде
Стороною, та й на мiй барвиночок зелений (2 р.)
Ой, там на Iвана, ой, на Купала
Стороною дощик iде
Моя улюблена купальська пісня
Кругом Мариноньки ходили дiвоньки
Стороною дощик iде
-- гарна писня
http://www.youtube.com/watch?v=J4dJzn0evzQ
не хочет туда пускать --
привет
с началом лета
жарко
скоро ивана купала
спасибо
БОЛЬШОЕ СПАСИБО ЗА ПРЕКРАСНЕЙШИЙ МАТЕРИАЛ,
Спасибо за интересный материал
Отредактировано RBM (2011-06-02 16:07:45)
Что-то с кодировкой
Дякую дуже допомогли, у підготовці свята
Дуже корисний і цікавий матеріал, дякую!
--
огромное спасибо за песни.
Дякую
Всем спасибо за материал! --
Дякую дуже допомогли, у підготовці свята
Спасибі,на свято знайшов потрібний матеріал!
Івана Купала святкували 23-24 червня в час літнього сонцестояння: увечорі, вночі і в самий день Купала. Свято Купайла відбувалося саме в період, коли сонце приходило до зеніту – найвище піднімалося над землею, давало найбільше тепла і світла, виявляло свою найвищу чудодійну силу для рослинного і тваринного світу та для людини. Це свято припадає на день літнього сонцевороту, тому символізує народження літнього сонця - Купала, і тим самим завершує панування весняного сонця - Ярила. В цей час небесне світило перебуває у куполі - найвищій небесній точці, тому дні тоді найдовші, а ночі - найкоротші. Рослинний і тваринний світ отримує найбільше тепла і світла, визрівають зерна і плоди. Купала називають Богом плодючості і зображають з відповідними ознаками, що символізують чоловічий початок та запліднюючу силу.
Головні персонажі свята - Купала та Марена, які уособлюють чоловіче (сонячне) і жіноче (водяне) божества. Ці дві дійові особи обираються, відповідно, хлопцями й дівчатами або виготовляються як опудала. Поєднання чоловічої і жіночої стихій породжує життя, яке на святі символізує гілка верби - Купайлиця.
Цвіт папороті у ніч на Івана Купала
Цвіт папороті на КупалаБажаючі йдуть у ліс шукати цвіт папороті, як правило, парами. Хтось намагається знайти за її допомогою скарби, а хтось знаходить своє щастя - кохання.
В цей час рослини набирали чарівних, лікувальних та цілющих властивостей. Лише в Купальську ніч на папороті, серед ночі розцвітала чарівна вогняна квітка щастя – кочедижник. Хто її зірве, той усе на світі знатиме, дістане без труднощів усі скарби, матиме чудодійну силу робити все тією рукою, яка зірвала Квітку щастя.
Але ж за Квіткою щастя чигають не тільки люди, а ще лихі сили, з якими важко боротися тій людині, яка її знайде.
Квітка щастя розцвітає раз на рік – саме на Купайла – або раз на 3-5 років. А коли розцвітає, чується наче постріл, наче грім. Ліс зашумить, загуде... І висока стрілка вмить виросте. А на ній з’явиться червона, невиданої краси вогняна квітка, яка розквітне, а пахощі підуть по всьому лісу. І навколо неї з’являться добрі духи-души предків, які також радіють.
Гей, на Івана, гей, на Купала,
Красна дівчина долі шукала.
Квітки збирала, віночок вила,
Долі водою його пустила.
Полинь, віночку, по бистрій хвилі,
Поплинь під хату, де живе милий,
Поплив віночок долі водою,
Серце дівчини забрав з собою.
Саня Ваня
Здравствуйте.А где можно посмотреть минус Купальской?Если можно перешлите на адрес den5886 @yandex.ru Заранее благодарен.
Дякую за матеріал, він чудовий до Купальського свята.
Щиро дякую за такі доречні комплекти.
Дякую за матеріал, він чудовий до Купальського свята.
Спасибо Олег, за то, что вносите такой большой вклад в сохранение народных традиций.
еще раз спасибо теперь будет чем пользоваться при проведений народного праздника.
Всім велика вдячність за чудові пісні.
Вы здесь » minus-star: Форум создан в помощь музыкантам, вокалистам и просто любителям музыки... » Минусовки к праздникам » Свято "Івана Купала"